Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ανακαλούνται μελομακάρονα με μούχλα της LIDL HELLAS


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για αγορά μελομακάρονων με επιφανειακή ευρωτίαση (μούχλα) από σούπερ μάρκετ της εταιρείας LIDL HELLAS στην Αλεξανδρούπολη, προέβη σε επιτόπιους ελέγχους και διαπίστωσε παρουσία ευρωτίασης (μούχλας) σε προϊόντα για τα οποία η εταιρεία LIDL είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία απόσυρσης από την κατανάλωση, χωρίς ενημέρωση των καταναλωτών.
Πρόκειται για μελομακάρονα με την εμπορική επωνυμία «ΓΛΥΚΑΝΘΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ», συσκευασμένα σε χάρτινες συσκευασίες του 1 κιλού, με ημερομηνία λήξης 31/1/2013, τα οποία παράγονται στην Ελλάδα για την εταιρεία LIDL ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των προϊόντων από την ελληνική αγορά και έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (φωτογραφίες κάτωθι), να μην τα καταναλώσουν
Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, κύριος Γιάννης Μίχας, δήλωσε σχετικά : «Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να σέβονται τους καταναλωτές σε τόσο δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Είναι υποχρέωσή τους διότι διαφορετικά ο ΕΦΕΤ είναι υποχρεωμένος να εντείνει ακόμα περισσότερο την αυστηρότητά του ώστε να προστατεύονται οι πολίτες – καταναλωτές».

πηγή: www.efet.gr

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Προστασία της Δημόσιας Υγείας κατά την παροχή συσσιτίων και υγειονομικοί όροι λειτουργίας των Κοινωνικών Παντοπωλείων»

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής κατά την παρασκευή και τη διανομή συσσιτίων, υπενθυμίζουμε την υπ'αρ. πρ...